Binden op staalnet

Vloerverwarming aanleggen middels binden op staalnet

Wanneer er geen cementdekvloer aanwezig is of infrezen niet mogelijk is, wordt de vloerverwarmingsslang gebonden op een gegalvaniseerd staalnet.
Op de dragende vloer wordt eerst reflectiefolie aangebracht om warmteverlies naar beneden zoveel mogelijk tegen te gaan (let op: reflectiefolie heeft geen isolatiewaarde). De randen worden voorzien van randisolatie om krimpscheuren tegen te gaan en warmteverlies naar de wanden te voorkomen. Hierna worden gegalvaniseerde netten geplaatst, waarop de vloerverwarmingsslang wordt bevestigd. Het aanbrengen van extra isolatie onder de reflectiefolie behoort tot de mogelijkheden.

Pas op voor roestende wapeningsnetten

N.B. Indien u zelf wapeningsnetten plaatst en gebruikmaakt van niet-gegalvaniseerde netten gaan deze netten roesten. Deze roest kan door de vloer trekken en, in geval van een natuursteenvloer, kan dit verkleuringen van de afwerkvloer als gevolg hebben.

Combinatie van frezen en binden geschikt?

Een combinatie van frezen en binden raden we bij Vloerverwarming Nederland niet aan. De reactietijd van beide systemen ligt te ver uiteen om als combinatie te gebruiken. Dit leidt onherroepelijk tot klachten. Een oplossing kan zijn om het deel zonder cementdekvloer eerst van een cementdekvloer voorzien en daarna het geheel in te frezen.

Reacties zijn gesloten.